Pulserande Tinnitus och öronkatarr


Pulserande Tinntus är mitt senaste tillskott i diganoslistan. Ni vet, jag har ju tjatat om öronen hur länge som helst och det visade ju sig att jag har problem med ventilationen. Övertryck/undertryck och svårt att tryckutjämna. Vätska bakom trumhinnorna till och från, blir yr av tryckförändringar (tex när man öppnar ett fönster när man åker bil, när man väntar på hissen och den åker ner eller når någon slänger igen en dörr). Det får jag leva med. Det och en massa annat då så man är ju van.

Men, så var det ju också så att den där dagen i december förra året när jag var så hård i magen och satt och tryckte ut harskitar så fick jag inte bara vätska bakom trumhinnorna utan även pulserande Tnnitus. Jag hör alltså min egen puls och sedan den dagen har jag och min puls levt i ett stormigt förhållande. Jag hatar den och ju mer jag hatar den ju bättre hör jag den och ju mer jag hör den ju mindre hör jag andra ljud runtomkring. Gah!

Gjorde MR av hjärnan och svaret var ju att allt var ok. Inga konstigheter, inga konstiga kärl eller tumörer. Det är ju jätteskönt att veta men frågar återstår ju….varför?

Nån skada på hörselorganet sa de. Skada som inte syns….hmmmm…. låter lite fabricerat, som att de vill att jag ska nöja mig med det och ta det som en förklaring.

Jag kan acceptera att det kanske aldrig går att hitta orsaken men i vanlig ordning, de har inte letat klart. Jag kanske väljer att ligga lite lågt nu men jag lär komma in i perioder igen då det gör mig galen och då måste jag få veta.

Vi har hela nacken kvar, kärlen på halsen! Tänk om det går att åtgärda och jag går här och lider av det i onödan för ni ska veta att det kan vara fruktansvärt enerverande att gå omkring med en inbyggd EKG på högsta volym.

Pulserande tinnitus är alltså ett ljud som pulserar. Inte ett pip i mitt fall eller ett brum utan min egen puls. Kan man höra den utanför örat kallas den objektiv. Jag tror att man kan höra min när den är som värst men ingen förutom sambon som ändå inte hör har försökt. Skit sak samma. Den finns där iaf och den stör mig mer än många andra saker mitt liv.

Det kunde varit värre som jag brukar säga men det känns inte ens bättre efter den meningen för det kunde varit bättre också!

Detta inlägg publicerades i Öronproblem. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Pulserande Tinnitus och öronkatarr

 1. felicia skriver:

  Hej! jag har nog mer eller mindre samma problem och har levt med dom i säkert mer än 1 år (är ju världens tidsoptimist och dålig på att dokumentera) men det där med tryck,vätska och yrsel vet jag allt hur det är o leva med. Jag hatar vården och tycker aldrig jag får någon vettig hjälp, så fort man pratar med en läkare är det som att de dumförklarar en och hänvisar mig till någon annan och ingen kommer ju fram till något vettigt ändå. Vad fasen ska man göra? Ja visst,leva med det ,men såklart det påverkar ens vardag när man får plötsliga yrselattacker och knappt kan stå upp och måste sätta sig ner, det nästan rinner ur örat, får jätteont i huvudet och det inre tryckan som känns att vilja spränga hela vänstra sidan av huvudet inkl.tinningen och neråt halsen/nacken. Trycken blir starkare om jag vrider huvudet åt vänster mot axeln, då kan det nästan börja knastra i örat. Varför finns det ingen superdoktor som kan förstå hur man har det och ge en vettiga råd vad man kan göra? tryckutjämning osv har jag testat, blir bara yrare och det är ju inte så att jag har lock i örat, det är en skillnad på lock och tryck tycker jag.
  Det är inte så konstigt att jag ofta är väldigt trött, kan sova flera ggr om dygn, ta små vilopauser när jag får jobbigt med tryck o yrseln. Har även haft problem med ångest i några år, så där kommer ju yrseln oxå men tycker inte tryck i örat kan ha något med stress,oro och ångest o göra utan måste ju ha något med vätske/ballans tjosan att göra.Jaja, tummen ner för sjukvården enligt mig, kanske ska ta o bli doktor själv har träffat på allt för många idioter, t ex en läkare jag träffade pga allergi, ”Ja du märker ju om du dör, om du äter en motor” skämtade en läkare till mig en gång. Läkare borde vara läkare för att det är vad de vill, kunna hjälpa människor med deras problem och komma på lösningnar, men jag tycker de flesta är sura bittra personer som verkar vara missnöjda med sitt liv och känner sig besvärade av oss som behöver deras hjälp och råd.

  • Ulrika skriver:

   Bara en tanke, hur har du det med huvudvärk? Har du fått träffa specialist på ÖNH? Det låter som att du måste se till att säga ifrån på skarpen. Sådär ska du inte ha det! Lyssnar de inte så kontakta patientnämnden så får de försöka medla. Förstår din frustration men vänd den till en drivkraft för så där kan du inte ha det. Mitt är bara störande och obehagligt och det går att leva med, inte alls som ditt.

   Lycka till!

   Kram på dig!

 2. Mikael skriver:

  Hej,
  Ganska länge sedan du skrev detta så jag vet inte om det gått över. Annars snubblade jag över något som heter ”takfönstersyndrom” som tydligen är relativt okänt men stämmer ganska bra in på din beskrivning.
  Mvh Micke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s