Arbetsförmedlingen nästa


Imorgon blir det möte av som jag skulle haft i september. Det är ju bara en liten nätt försening och jag fick själv ringa och be om en tid för att få det överstökat och just då råkade det finnas en enda tid som passade. Jag ska alltså träffa en arbetsterapeut och en arbetspsykolog.

Jag oroar mig inte ett dugg. Det är ingen idé för vad de än kommer fram till kan jag inte påverka på annat sätt än att berätta, berätta och berätta. Det är väl den biten jag INTE ser fram emot. Gud så trött jag är på att berätta och dra den här jäkla sjukdomshistorien om och om igen. Det värsta är att jag inte minns allt, jag kommer inte ihåg vilka år vissa saker hände ens. Jag har släppt allt så mycket att jag inte ens minns när jag började bli ordentligt sjuk även om det smög sig på under ganska många år.

Det ska alltså beslutas nu om de ska rehabilitera mig ut i arbete eller ej. Omöjligt att veta i förväg om de kommer att ta min story på allvar eller ej. Det kan bli precis hur som helst och just arbetsförmedlingen är inte den typ av statliga verksamhet som jag litar på till fullo (finns det ens någon man kan eller vågar lite på?). Har varit med om mycket konstigt som är kopplat till AF så kanske bäst att förvänta sig det värsta.

Jag är inte sugen på att ge mig ut imorgon och gå till stan för det är ingen idé att ta bussen. Det är så kort sträcka och jag får gå en bra bit till busshållsplatsen och sedan en omväg via stationen till AF så på den sträckan har jag redan hunnit halvägs in till stan. Det sliter ju att sitta/stå på en skvalpig buss också så jag kan lika gärna gå om benen bär mig. Ont kan jag ha när jag kommer hem.

Nu ska jag inte fundera mer på det där. Det blir som det blir. Min situation förändras inte oavsett vad de beslutar och jag tänker inte låta dem köra mig i botten. Jag kan bevisa att den utlösande faktorn till att jag är där jag är idag skedde under den tiden jag skulle förberedas för arbete genom praktik. De kunde inte bidra med arbetshjälpmedel först jag blev anställd så jag slet i 6 månader på halvtid sittandes på en vanlig stol, lutad över ett lågt bord med en bärbar dator som var 6 cm tjock vilket ledde till inflammation i handlederna som i slutändan ledde till att händerna kraschade och jag har idag flera år senare inte hämtat mig. Tack för den liksom! Jag kommer aldrig att kunna hämta mig utan operationer. Väntar de på att jag ska göra operera så för de vänta länge.

Finns det ett enda jobb som inte kräver att man använder händerna? Visst, en röststyrd dator skulle hjälpa med då kommer ju resten, att jag inte ens kan säga idag vad jag orkar imorgon. Att alla aktiviteter gör att något annat faller bort och vad har jag kvar att försaka i mitt privatliv? Jag gör ju minsta möjliga redan utan att jag arbetar en enda sekund.

Återkommer imorgon om jag har några ord kvar. Kommer gå åt en del för att berätta allt och förklara från grunden. Om jag längtar? Inte direkt….

Annonser

10 thoughts on “Arbetsförmedlingen nästa

 1. Hej Ulrika!
  Jag fick min diagnos idag, EDS-överrörlighetstypen. Jag är skyldig Dig ett stort tack, för det var efter att ha läst igenom din hemsida som jag bestämde mig för att läsa facklitteratur, analysera min och släktingarnas sjukdomshistorier och presentera slutsatsen för en specialist. Han bekräftade. Nu sitter jag och skrattar att man fick läsa tio främmande språk och plugga samhällsvetenskapliga och humanistiska utbildningar vid tre universitet för att träna upp sin analytiska förmåga till den grad att man kan ställa en medicinsk diagnos.
  EDS verkar ha gått i släkten på min mors sida i flera generationer och jag oroar mig mest för min dotter som är 22 år nu och har ont, och hon vill ju skaffa barn så småningom.
  Jag bor i Lund och tar gärna kontakt med andra EDS:are. Önskar Dig ett bra samtal med AF.
  Annika

  1. Men grattis fast ändå inte 😉 Skönt med bekräftelse på att det är något galet.

   Tusen tack för att du berättade, det är ju det här jag vill och jag blir lika glad varje gång. Så underbart att ha gett något och kanske besparat någon en massa frustration.

   Det finns grupper på FB för eds’are. Börja med den allmänna gruppen jag länkar till här så kan du den vägen hitta andra.. Sedan har jag eds-listan på ,min sida men jag ligger efter med administrationen men det ska snart komma igång igen.

   Hoppas du får den hjälp du behöver nu 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s