Dagens pedagogik


Man kan inte bli annat än förfärad över hur dagens skola kan uppvisa sådana brister i pedagogik. När en lärare gnäller för att de enligt lag inte får ta till kraftfullare metoder för att bestraffa våra barn då undrar man hur tusan de blev lärare och om de ens gillar barn. Eller hur tänker de? Vill de slå dem med linjal eller livrem?

Bunta ihop alla pratvarnar. Dela föräldrarna i två klyftor så pratbarnens föräldrar ställs mot de lugna barnens föräldrar. Det är väl aldrig så att de lugna och tysta kan vara uppviglare eller att de pratiga barnen störs av varandra? Att samtliga barn lider för att pedagogiken brister?

Man blir så matt och trött när det som är enkelt ska bli så svårt. När man helt sonika väljer att tysta ner inte öppna upp för diskussion utan stänger dörrarna. Barn som möts av bestraffningar och negationer. Men fattar du inte, det där borde du väl begripa eller det där kommer du inte att klara. Hur i h-vete ska de någonsin få en chans att förbättra sig? Man utdelar straff och sedan ytterligare ett innan det första ens har fått chansen att verka. Dubbelstraff och bara negativitet.

Blir arg, ledsen, mera arg och trött! Vi kämpar för 5:e året med exakt samma saker. Ingenting förändras. Ingenting! Jävla skitskola rent ut sagt. Jag har inte ork och lust att behöva brottas med det här. Egentligen är det en småsak som en skola ska kunna reda ut utan att föräldrarna lägger sig i. Jag får fan ingen lön och jag är ingen pedagog.

Mycket rykten går det om den där skolan och tyvärr stämmer en hel del. En del lärare får hålla på i år efter år trots samma klagomål. Hur är det möjligt?

Om flera årsklasser säger samma sak om en lärare, om flera barn upplever samma sak, om flera föräldrar upplever samma sak. Kan det inte ligga något bakom det då? Typ en sanning?

Jag har fått nog. Är inte ute efter någon men kommer inte att ge mig den här gången. Det finns bara ett alternativ. Pedagogiska resurser, utbildningar och mindre grupper. Hur tusan de löser det skiter jag blankt i. Följer man inte lagen så gör man inte. Det är slutjamsat nu. Om inte vi föräldrar står upp för våra barn, vem gör det då? Jag hoppas alla strutsar sticker upp sina huvuden ur sanden nu!

Det här har inte ett skit med Eds att göra. Det handlar ”bara” om hur det här jävla samhället formar våra barn, vår framtid. Vad tusan ska det bli av dem om det här får fortsätta?

Annonser

One thought on “Dagens pedagogik

  1. Gör en anmälan. Vi hade exakt samma problem på vår skola och den läraren blev först ”sjukskriven” och slutade sen på egen begäran (eller om skolan köpte ut honom? vet jag faktiskt inte) Men barn ska inte behöva lida. Tänk om det vore en vuxen på en arbetsplats? Skulle ALDRIG accepteras! Tyvärr krävs det föräldrar som ”orkar”- så mitt tips är att ”kalla ihop” föräldrarna privat och fråga vad EXAKT deras barn berättar. Sen gör ni en gemensam polisanmälan, samtidigt som det går till rektorn. Vår erfarenhet var att polisanmälan var enda vägen för att det åter igen inte skulle sopas under mattan. Kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s