Rektal invagination


Någon som vill dela med sig om sin erfarenhet kring det? Gärna om hur operativa metoder fungerar, om de håller bra?
Jag har hängt upp mig hela tiden på koloskopi men det var naturligtvis en rectoskopi jag gjorde, ville bara rätta det.

Rektal invagination är namnet på det man hittat nu utöver analprolapsen. Det sistnämnda känns väldigt smått och lätt att hantera i jämförelse. Väntar på att kirurgen ska höra av sig. I söndags blev det stopp igen och vad gör man? Det är ett fysiskt hinder, jag kan inte bara räta ut tarmen. Hade kanske varit bra med lite information nu när de ändå känt till det så här länge. Är det värt att lägga ner tid och energi för att göra en anmälan till socialstyrelsen? Fördröjd diagnos, försämrad livskvalitet, akutenbesök utan hjälp. Vi pratar minst 20 år av smärtor och problem. IBS….. pyttsan! Jag skulle heller inte tro att det här är allt utan bara början på något.

All information och erfarenhet tas tacksamt emot 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Äldre inlägg som överlevde rensningen. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Rektal invagination

 1. Monica skriver:

  Det är utanför mitt kunskapsområde och jag känner ingen som drabbats. Önskar dig all tur nu och på en snabb lösning. ❤

 2. Sara skriver:

  Jag har samma sak har EDS typ III överrörlighet.
  Lider av det mesta mage,tarmar, huvudvärk, migrän,led och muskelvärk käk och nack värk ja i stort sett hela kroppen är påverkad 08 hittade dom en Arachnoidalcysta på lilla hjärnan den sitter där än.
  Genom gick Rectocele 2011 men utan vidare framgång ingen skillnad. Fortfarande stora problem att tömma tarmen. Hoppas du får det att funka om du nu opererar dig.

  • Ulrika skriver:

   Tack! Det hoppas jag med 🙂 Önskar dig detsamma, att inte ha en fungerande tarm påverkar allt så enormt mycket Önskar ingen behövde uppleva något liknande.

 3. livetsomlisa skriver:

  Invagination av tarmen är vanligt förekommande hos barn. Fick lära oss det i anatomin i skolan förra året. Fördelen är att det är lätt att diagnostisera och går att åtgärda hyfsat lätt med kirurgi och så blir det bra sen. Så jag tror det kommer bli superbra för dig när det åtgärdats.

  Du ska anmäla till patientnämnden, då går ärendet via sjukhusets chefsläkare som troligen kommer göra en lex Maria. Läste nyligen om att ena chefsläkaren här i vårt landsting gjorde en lex Maria på en patient som sökt till vårdcentralen för ont i tummen. De tog prover och skickade hem patienten igen. Han fick ingen återkoppling och sökte igen efter 5 månader för samma sak då det inte blev bättre. Det visade sig då att proverna man tog visade på reumatism men att man inte informerat patienten eller skickat honom till reumatologen som de såklart skulle gjort. Lex Maria gjordes då för att patienten fått gå för länge, fördröjd diagnos alltså trots att alla prover fanns. Så anmäl!!

  Kram vännen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s