Projekt minska smärtlindringen


Det händer mycket nu i livet så man får försöka ta kontroll över det som går, som att se om det går att påverka kroppen till det bättre och huvudmålet är naturligtvis magen.

Nu har jag haft halva dosen Norspan i 8 dagar. Till en början var det helt ok men nu blir det bara värre och värre för varje dag. Har beslutat mig för att hålla ut i minst 14 dagar men det börjar kännas drygt nu och även om det blir mindre Norspan blir det betyligt mer av annat.

Igår hade jag så ont att jag inte kunde vara stilla. Det går inte beskriva den känslan. Det är inte så man vill skrika utan det bara är, konstant hela tiden. Som om man har bränt sig i solen, liknande den känslan fast inuti kroppen, nästan vibrerande.

Igår hade jag Norspanet som vanligt, fick lägga till långtivsverkande Alveon i maxdos. Efter det en Temgesic som har samma innehåll som plåstret men snabbverkande. När det inte bet blev det muskelavslappnande och så småningom Imovane för sömnen. Det tog det onda tillslut men är det så mycket bättre än att ha en konstant dos och mindre av det andra?

Ivanliga fall har jag 10-15 mikrogram Norspan, Alvedon tar jag ibland på daggen (665 mg x 2), senare på kvällen blir det muskelavslappnande och sedan Imovane. Temgesig tar jag ganska sällan. Nu är det mindre av det ena och mer av det andra och väldigt ojämn smärt. Ingen ork, ingen lust, krafterna tar slut väldigt snabbt. Vissa dagar ligger jag bara i sängen med surflattan och spelar något skitspel.

Magen då? Jo den rör sig mer. Jag kan forfarande inte äta normalt, känner ingen hunger. Toalettbesöken är tätare, mer fast konsistens och därmed svårare att få ut. Enligt mina teorier borde det bli tvärt om. Det skjutsar på mer men är det stopp så är det. Mer magsmärtor. Det är nu man skulle ha en läkare och någon mer som såg över detta så jag slapp laborera själv. Någon som både ser mediciner och magproblemen. Movicolen har jag givetvis klart.

Härdar ut fram till söndag så får vi se, mer orkar jag inte om det inte vänder. Det går inte fungera normalt och man varken kan eller vill.

Hur bär man sig åt för att hitta vad som funkar och tar hänsyn till övriga kroppen när ingen annan bryr sig utan bara skrivet ut det en smärtspecialist har rekomenderat?

Jag vet inte men jag hade förhoppningar till att magen skulle bli bättre och att jag kunde leva med det andra. Det tycks bli tvärtom……

Annonser

5 thoughts on “Projekt minska smärtlindringen

 1. Hej igen gumman !
  Jaa hur sjutton ska man klara av allt sånt där själv ?
  Det klart att magen o dina tarmar tar skada av norspanplåstren i form av förstoppning ,men vad ska man göra då , när man inte står ut med smärtan .
  Det är ingen lätt balansgång det .
  Har läkarna sagt att du måste försöka trappa ner på smärtplåstren pga dina skada i tarmen ?
  Krånglar på med mina arcoxia för andra gången nu pga biverkningar, såklart fick jag avsluta projekt arcoxia över helgerna ,nu har DR lagt till en allergimedicin för att se om ev biverkningar kan slås ut av den ,men det är ju inte bara allergibiverkningar ,dom psykiska biverkningarna vill dom inte riktigt lyssna till , dvs mer ångest , mardrömmar , sömnsvårigheter av andra slag osv …..
  En brännande känsla i hela kroppen o domningar i benen i händerna .
  Jag orkar snart inte mer jag heller ,för smärtan är kvar i alla fall , plus biverkningarna o då är det ju liksom ingen ide ,då blir ju allt bara värre .
  Vi får kämpa på som vanligt gumman .

  Kram
  MD .

 2. Ne orken tar slut vissa dagar,sen lite sömn vilken med människa som helst hadde blivit galen av allt 😦 pepp styrkekramar Andrea bara öppna en närings dryck kväljer i halsen av bara lukten numera fy.Men ett måste.

 3. Varför ska du ta mindre Norspan? Du har säkert skrivit det tidigare i bloggen, har dock bara inte läst det.

  Är det så att du tänkt sluta med plåstren?

 4. Hej! Jag har också hamnat i norspanplåsterstadiet. Har EDS-ht och nu fått veta att jag också har gastropares, långsam magsäckstömning. Har inte diabetes, så det beror nog på EDSen. Norspan=opiater=drar ner magen=ekvation som inte går ihop. Så nu står man där inmålad mot väggen o kommer inte därifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s