Efterlysning!! Barn med svår huvudvärk


Vill be om lite hjälp. Känner en liten flicka som i hela sitt liv lidet av huvudvärk, migrän och nu ett par månader en svårare form som ingen kan förklara. Alltså ingen migrän egentligen. Hon kan inte gå i skolan, är alltid trött och kan inte leka med sina kompisar.

Situationen är sådan att hon nu får psykologhjälp, sjukgymnastik och även hemundervisning några timmar i veckan (eller då det över huvud taget fungerar). Man har försökt att återgå till skolan, bara någon timma per dag för att hon ska få träffa lite jämnåriga men det fungerar inte.

Man anser att det är kroniskt. Kroniskt vad? Varför? Ingen vet. Citodon hjälper henne att komma upp på morgonen, likaså har Sertralin en viss effekt men det stoppar inte det onda. Det kommer ändå och attackerna är fruktansvärda.

Vart i landet tar man vägen? Vem är bäst på den här biten? De remisser som skickats iväg tidigare har blivet nekade. Exakt hur de varit formulerade har jag ingen aning om. Det kan ha en viss betydelse såklart.

Läget är ohållbart nu och jag har lovat att försöka hitta vägar. Även om man aldrig får ett svar så ska det fortsättas utredas. Självklart finns det en anledning till att det finns specialister för allt men då ska man ju få chansen också.

Tacksam för alla tips jag kan få. Spelar ingen roll om det inte är en barnläkare, tar emot allt. Vill ni inte skriva det öppet så lämna en kommentar om det så mailar jag er.

Tack på förhand!

Annonser

11 thoughts on “Efterlysning!! Barn med svår huvudvärk

 1. detta är min berättelse, en äldre man med mycket svår huvudvärk under 2 års tid med sängläge och tillslut svår yrsel, tinitus ljud pga den höga smärtan i huvudet var in till vård efter vård efter vård röntgen efter röntgen, prover efter prover…man hittade inget fel utan han fick smärtstillande som inte hjälpte men gav mer hälso problem. 2 år av sängläge pga huvudvärken. Han mötte jag hos en kinesolog i västerås, jag hade själv gått igenom en massa besök i vården pga svår huvudvärk o yrsel o synen försämrades samt tinitus ljud som var hemska. I väntrummet berättade han för mej om sina 2 år, han hade besökt denna kinesolog en enda gång tidigare, var där för sitt andra besök, på en enda behandling var all huvudsmärta borta för…i nacken, atlaskotan samt ner till nacken hade kotpelaren lagt sej fel, nerver i kläm. Kinesologen hade bara hållit händerna på punkter, inga kraftiga ryck o odyl eftersom det kan skada mer… så, jag skulle gå till en duktig zon terapeft som kan känna detta under fötterna eller kinesolog… jag har kontakter inom sånt som är utanför vård garantin eftersom jag ej haft hjälp av vården, har kontaktnät nu pga att jag lagt ner mycket tid om detta med kroppens funktion i organ, vad som stör,vad som kan fela, vilka örter som har läkande förmåga osv osv osv. Då jag ej fick hjälp i vården så har jag gått en annan väg nu för att ta hand om alla skador o inre organ som inte är bra. Jag rekommenderar kinesolog kontakt, osteopat kontakt eller zonterapi, zonterapi är coolt, , det startade en läkning i bäcken ländrygg samt ökade blodcirkulationen o fötterna ömmade på varje kroppsdel som inte funkar så man ska inte förringa den tekniken som andra länder har i sin vård men vi inte har. Zonterapi hos nån äldre klok gumma…det är min grej nu o jag rekommenderar varmt detta till andra. Böcker finns sen att köpa eller man får kopior på vilka punkter man ska stimulera under fötterna som går direkt till ”problemområdet”. Sen, lavendel, att ha lavendel i sovrum är bra, smörja sej med lavendel massage olja är också toppen för huvudvärk, tror lukten gör nåt som lugnar ner… alla råd är goda råd i akutlägen MEN även en mr på huvudet så man ser att det inte är nåt där som spökar o ger smärtan fast det tar jag för givet att dom redan gjort på barnet…om inte skulle jag direkt åka in akut o inte gå därifrån förrän skall röntgen är gjord o man utesluter mycket allvarliga saker. Finns inget skulle jag välja en annan väg o se vad kinesolog,zonterapi kan göra… en behandling ska ge omedelbar effekt hos en duktig person.

  1. I det här läget är allt intressant. Man har kollat hjärnan, ingen tumör eller så. Viktigast är att utesluta allt som är farligt innan man hoppar på något som inte är vetenskapligt men jag tror nog att sånt här kan bli intressant i ett senare läge. Tack!

  1. Utrett och utrett….. jo, man har skrapat lite på ytan och specialisterna har på bilderna bedömt att det inte är det. Däremot har de inte kollat ryggen.

 2. Jag kom direkt att tänka på filmen med den lilla tjejjen med Chiari 1 malformation som du länkade till för inte så länge sedan, antar att man redan uteslutit det ? Tänkte också på hur svårt det var för henne att få diagnos och att det säkert är minst lika svårt i Sverige. Min andra tanke är kanske lite ”out there” men jag tar upp det ändå 🙂 . Såg ett program (låångt program)men definitivt sevärt om man är en sådan som vill ”veta” , iallafall så handlade programmet om hur olika frekvnser påverkar människan och djuren på vår jord och hur de frekvenser som kommer från mobilmaster kan göra oss sjuka och vissa människor tom riktigt sjuka där huvudvärk är väldigt vanligt. Jag vet att det här kanske låter lite ”out there” som sagt men det är ändå samma typ av vågor som utsrålas från dessa master som från våra mikrovågsugnar. Jag lägger in en länk till filmen om inte annat så är det en väldigt intressant dokumentär: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5vb9R0x_0NQ#!

  1. Jodå, tankarna på det har funnits men det har inte synts något på röntgen. Jag känner mig inte övertygad om motsatsen med tanke på det man läst och sett men jag är ju inte läkare.
   Ska kolla på filmen. Alltid lär man sig något nytt 🙂 tack!

  1. Tror säkert att alternativ medicin kan vara lösningen i många fall.
   De har undersökt och haft barnet inlagt men inte gjort allt. Det finns en bestämd uppfattning om såna här barn och så är det bara. Istället för att leta efter svaret så låter man tiden gå och hoppas det löser sig med lite KBT, psykolog, avslappning osv Dessa barn får säkert om inte förr så senare fibromyalgi och psykiska besvär på riktigt. Sorgligt men sant 😦 Den dagen de lämnar barnklinikerna så är de borta från statistiken. Att det tar år att kämpa vidare sedan innan man får svar är det ingen som vet.

 3. Det är mycket svårt att få diagnosen Arnold chiari, fick själv vänta med diagnosen 17 år (då men huvudvärk och yrsel samt balans problem i bland dessa år) det hittades som bifynd vid hjärn skakning. Sjukdomen behöver inte synas på undersökning då de största problemen kanske sitter i ryggen i form av rygg brok eller liknande, de läkarna kolla övre delen av ryggen kan vara nerver eller leder i kläm lycka till och jag håller en tumme

  1. Tack 🙂 Jo nog har jag förstått att det inte ”bara” är att göra en CT och sedan är diagnosen klar. Märkligt att man inte når fram med det. Varför kolla ryggen om man inte har ont i ryggen? Trodde det var just det som låg i läkarnas intresse, att hitta orsaken. Fördjävligt vila resor en del har gjort innan de fått hjälp.

   1. Största anledningen till att det tar lång tid och svårt att fast ställa är att ända fram till att man är i 20-års åldern växer man och detta kan medföra att det växer bort så att säga, annars ska de faktiskt bara vara att få en CT sen bör det synas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s