Nerv i kläm, nu vet jag hur det känns..


Varit en lång dag med mycket sittande. Haft väldigt kul med väldigt trevligt besök. Mycket skratt. Mött min överman i ”kissochbajshumor” fast det var ju ingen nyhet.

Hämtade hem bilen idag (nog glömt berätta att vi köpt ny). Komfort säger jag bara men det var inte vad jag skulle berätta.

Kände nog att det blev allt syrefattigare i ena armen under dagen. Nacken värkte rejält men så ikväll. SMACK sa det bara och det kändes som att någon körde in något i armen, hela armen samtidigt. Det gjorde något så olidligt ont. Nog för att jag haft nerver i kläm tidigare men det här var det värsta jag varit med om. Gud så jag lider med de som alltid har såna här smärtor. Jag förstår att folk inte står ut.

Tigerbalsam, muskelavslappnande och ryggläge tog bort det värsta. Nu gör det bara ont, inte JÄTTEONT. Nästa gång jag känner att det är på väg ska jag göra något åt det i tid innan det blir värre.

Någon som upplevt sån där hysterisk, intensiv sprängvärkande nervsmärta någon gång? Jag kunde inte vara stilla. Visste inte vart jag skulle ta vägen och hoppas jag aldrig någonsin mer behöver uppleva det igen. Respekt till dem som lider av sånt här. Jag hade kunnat hugga av mig armen om det inte släppt.

Annonser

7 thoughts on “Nerv i kläm, nu vet jag hur det känns..

 1. jepp, sen år 208 har jag många ggr förklarat för sisådär 54st läkare att jag skulle vilja slita av mej ena benet o korsryggen…förklarat med ord hur illa det är men ord är ord, måste nog upplevas innan jag får nån som fattar vad jag beskriver. Det går åt måååånga oljor 😉

  1. Kan nog hålla med om att det måste upplevas. Jag tyckte att jag visste vad det var att ha nervsmärta om bara för en kortare stund men det här, det var mer än man kan förstå om man inte ”testat”. Man blir lite lätt panisk också och drar ihop sig ännu mer.

 2. Alltid spännande med nerver :S De lever sitt eget liv. Hoppas du slipper uppleva det igen. Önskar trevlig helg och hoppas nervsmärtan har åkt på semester för gott. ❤

 3. Önskar att alla med eds blir hjälpta nån gång,utan att slussas runt hit dit i vården.Att det med på forskningen kommer ett bot.Hoppas din smärta blir bättre.Andrea

 4. hej jag hoppas att du blir bättre men själv har jag ingen hopp längre på dagens vård!!
  Ja du nu ska du få träffa mig och mina besvär tack vare läkare fått min nervskada som jag nu har levt med i nästan 14 år och lägg till ytterligare 6 år med själva skadan innan operation då har jag haft detta problem i 23 år plus några månader.
  Jag hade nämnligen varit med i en olycka år 1996 då jag va gravid i andra månaden och svimmade och hamna på rygg fick då ett rejält slag på huvudet som ledde till svår hjärnskakning plus en liten överraskning hade oxå slagit till axeln ur led men detta upptäcktes inte förens jag vaknade upp mentalt från min svåra hjärnskakning 25 dagar senare.
  De började med att min arm gnissla och hade smärta samt plötsligt min hand svullnade upp och blir blå, grön färgad. Sökte läkare och och fick första gången värktabletter nästa gång hade min axel blivit lite värre omkring ett år senare då min axel började o knäcka till, då sökte jag igen då rekommenderade dem helaren som jag kallar dem för alltså sjukgymnasten men det gjorde saken bara värre bet ihop och sökte igen efter 3 år då min axel blev mer värre och hoppade ur led då va de röntgen ,ultraljud undersökning som visa att jag hade en skada på axelskålen men svaret va ( DETTA ÄR NÅT DU FÅR LEVA MED)
  Jag levde med detta fram till sjätte året sommar 2002 med kortison sprutor starka morfintabletter och en axel som hade tappat fäste 3 cm längre neråt och hoppade ur led på vilken rotation som helst min favorit va när jag skulle kamma håret då hela armen roterade och hamnade på ryggen och handen på häcken svaret va fortfarande ( DETTA ÄR NÅT DU FÅR LEVA MED)!!!!!!!!.
  Sommaren 2002 va min räddning då jag åkte till Libanon och träffade en specialist libanesisk ortoped som hade studerat i Ryssland i många år och praktiserat sitt arbete där och hade en hel del erfarenhet i Libanon då kriget innan och att detta va en vanlig sak som händer oftare på av hårt arbete så han hade sett en hel del och opererat.
  Hans svar efter att jag hade endast visat honom hur min axel roterade va! (VAD I HELVETTET GÖR DU HÄR NÄR DU SKA LIGGA PÅ OPERATIONS BORDET NU DIN AXEL HÄNGER MED ENDAST INNER MUSKULATUREN OCH OM DU LÅTER DENNA SAK VÄNTA MER ÄN 3 MÅNADER TILL DÅ HAR DU LÖS ARM SOM ENDAST SENAN OCH HUD SOM HÅLLER DEN UPPE????
  Hur tror ni jag kände då som kom från WOW SVERIGE MED ALLT EN SJUKHUS KAN HA HAR ANDRA LÄNDER INGET NÄSTAN UTAV OCH ÖNSKAR EN KVARTS DEL UTAV DE SVERIGE HAR och deras svar va endast nja ni vet nog hittils?
  MEN HÄR VA ERFARENHET SOM SNACKADES INTE ELECTRONIK!
  Jag sa att jag va på semester och ej genomgå en operation då jag hade 25 dagar kvar vilket jag nu faktiskt ångrar att jag inte gjorde för min kusin hade genomgått exakt samma operation och den är totalt lyckad. Då fick jag med mig en remis på franska ni vet läkare språket hit tillbaka till Sverige.
  Vet vad jag gjorde ni kommer nu att få er ett garv!
  Jag gick ytterligare en sista gång till samma läkare här i Sverige och klagade på samma problem igen och på grund av journalen som alla läser och förlitar sig på fick igen samma svar!
  Och då skrattade men brann samtidigt inombords och sa till läkare jag vill att du läser detta remis tack?

  Ja ni vet hur en fullmogen tomat ser ut saftig och röööööödddd så va han, och då bad han mig att få undersöka min axel och gjorde massa konstiga rotationer att jag ville hoppa ur min kropp av smärta o allt detta va bara för rädda arslet av sig och säga hmmmm ja ja där hittar man det det va ju inte lätt att hitta och jag blev fly förbannad att jag skällde ut han och hela kliniken och gjorde en anmälan till patientnämnden vilket jag vann förresten.

  Jag sattes upp på vänte lista för snabb operation då vänte tiderna va runt 4 år oxå fick dem istället söka på andra i landet och hamna på santgörans sjukhus i stockholm och blev opererad i axeln 2 månader senare och läkaren som gjorde operationen skulle ha varit en av dem 8 bästa läkare i europa från sverige oxå.
  Han hittade skålen som formas runt axel leden va platt som en papper och senan va runt 18cm lång utdragen plus sliten och inner muskulaturen hade töjt ut sig plus yttermuskulaturen hade blivit så svag som bara den.. Nu under operation fick dem göra detta såga av skålen och flytta den framåt förkorta inner muskulaturen och senan till kortare än de normala även sätta en hårdplats skiva på back sidan för att få fäste till axeln plus fläta min yttermuskulatur runt de hela och 17cm open kirurgi över baksidan på min axel fulaste ärret.

  Efter operationen fick jag ha en metallskena som ställning för att ha min arm i en viss läge åtdragen över vänster axel samt midja då jag fick inte rotera höger axel till inåt eller utåt under 2 månader sova, sitta ,äta och gå och väger runt 4 extra kilo när jag skulle duscha fick jag ligga på golvet för att min kropp hade vant sig med extra vikten så fort den togs bort jag svimmade.
  När ställningen togs bort hade en konstig känsla som om yippiii jag va botad från min axel problem all värk och besvär va borta ett tag och fick träna upp muskulaturen och senan så den skulle få sin rätta längd och hela..
  jag va bra ett tag men sedan började värken komma tillbaka och då fick jag kortison sprutor och dem sa att de tar sin tid innan de blir fullt bra igen!
  För att göra hela historien kort tack vare operation som nu klasseras som ej lyckad skulle behöva en till men ingen rekommendation då nämligen att skålen är flyttad för långt fram så jag kommer inte upp fram mer än brösthöjd vill jag komma högre måste jag orientera min axel sida, fram, sida upp och har nu fått nervskada upp till nacken över höger öra på grund av muskelspänningar som leder till att jag får blackout, tappar balans samt blir svimfärdig med kräkningar vissa trodde de va kräksjukan andra läges problem och andra stress, psykisk relaterade problem och andra kristallsjukan där hade dem tur för tack vare den sista gissningen fick dem se att mitt höger öga inifrån med speciella glassögon som man undersöker med dem såg hur den pulserade från vänster till höger i enormt fart då kom nerv iden upp och skulle få träffa nevrolog. Alltså man blir bara helt paff herregud var får dem alla gissningar från man kan bara inte gissa sig fram eller lita på den stora bibel läkarboken och journalen där vissa har inte ens tid att läsa journalen fullt ut på grund av arbetstiderna är stressande och har bråttom och då blir undersökning mer stressande får inga bra svar eller rät undersökning och där står man vad fan hände varför kom jag?

  Nu 2013 nervproblem, dålig hållning på grund av dålig syresatt muskulatur på höger sida då min axel fallit neråt, ingen lyckad operation, spänningar i bröstryggen, båda axlarna då vänster sida har fått oxå ta hårda smällar på grund av att jag endast sover på den blir helt knäckt i ryggen och sover dåligt snarkar och är helt slutkörd när jag vaknar, bär i den och anstränger den mer för att hålla upp hela mitt huvud och allt som höger sidan har problem med.
  Lever med ständigt värk som beskrivs som domnande, stickande, brinnande, isig, krypande känsla och orklös samt svullnad i hela armen till fingertopparna dag in dag ut i nu 13 år plus migrän och nacklåsningar..
  Hjälpmedel efter allt detta och träffat runt omkring 50 läkare och haft omkring 1000 besök varannan dag ibland under årens lopp är:

  Alvedon 665mg
  Ibuprofen 660mg
  Norgesic 100mg
  Kortison sprutor var 3 månad
  Bamyl koffien
  Ortoped avslutad
  Smärtenheten avslutad
  Sjukgymnast avslutad
  Kiropraktor avslutad
  Psykolog avslutad
  Smärthantering avslutad

  Och varit sjukskriven under alla dessa år fick inte ens ha sjukersättning från försäkringskassan och nu undrar ni säkert hur gammal jag är som aldrig varit ute i arbetslivet och njuta av att vara självständig?
  Mitt namn är Sara och precis fyllt 33 år i juni-2013 och är mamma till 3 vackra döttrar..
  Nu som sista undersökning ska dem göra en magnetröntgen för huvud och nacke 3D för att lokalisera vart mitt problem är efter allt tjat och jag läser på innan jag går till lakaren så han vet vad jag vill ha så inga fler gissningar tack jag kan mitt problem mer än läkarna att jag har blivit frågad är du läkare som vet så mycket.. Nej men som man säger hos oss fråga en som har prövat och fråga aldrig en läkaren om just ditt problem..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s