Lär känna Nya styrelsen i Eds Riksförbund


Jag tänker och tänker och tänker att jag ska skriva om årsmötet. Jag vill verkligen berätta, men ni ska veta att det är så sjukt overkligt att jag fortfarande undrar om jag har drömt. Lyckades vi verkligen med att skapa den här stora och fullständiga förändringen?
Ja det gjorde vi!

Mötet blev extremt lång(samt). Vi var fyra som samåkte i mitt resegäng, vi åkte på en P-bot på 400 spänn. Bara för att det aldrig tog slut men vilket slut det blev, inte kan man klaga heller.

Mötet var rätt lugnt. Det gick mycket lugnare till än vid extra årsmötet i okt 2015 men man ska veta att vi nu var mer än dubbelt så många från vår sida. Dom hade nog underskattat oss och därmed fanns det inte så mycket att bråka om, men alla verkade inte så bekväma i situationen. Kanske inte så konstigt när man inser att man inte kan komma undan med precis vad som helst längre.

Jag höll mig i bakgrunden (taktiskt val). Vi hade en person som förde vår talan och som skötte det mycket snyggt. Folk har arbetet otaliga timmar med all planering och alla förberedelse så att inget skulle lämnas åt slumpen. Rätt sjukt att det ska behöva bli en så vansinnigt stor sak av något sånt här och att det ska krävas arbete och förberedelser för att saker och ting ska följa stadgar och god föreningssed.
Det var inte första gången man har försökt röra runt ordentligt i grytan men absolut första gången man har lyckats. Jag ser tiden vi lagt som en investering för framtiden.

För att citera mer än en person:

”Tack, det här har vi väntat på i så många år”

Varsågoda och tack alla för era insatser! Vi har åstadkommit mycket tillsammans!
Bara en sådan sak att vi lyckades samla in över 12 000 ( TOLV TUSEN) kr bara till detta mötet för att folk som ville åka, skulle ha råd att åka. jag är SÅ imponerad. Mest stolt är jag kanske över att kunna presentera den nya styrelsen för er.

Överlämningen är inte klar än så det lär dröja innan hemsidor och sådant uppdateras. Tar det lång tid så kan vi nog utgå från att man stött på patrull vid överlämningen (hoppas verkligen inte det). Den nya styrelsen är hungrig och vill komma igång nu, kanske helst igår till och med. Ha lite tålamod nu i början bara. Att ersätta en hel styrelse på en gång är ovanligt (mycket ovanligt och inte ultimat). Det kommer att kräva mycket av både gamla och nya styrelsen för att allt ska fungera så fort som möjligt. Vi får verkligen hoppas att gamla styrelsen nu kan sätta sig över eventuella känslor och göra ett snyggt avslut.
Huruvida dom stannar kvar i förbundet som medlemmar eller ej var lite oklart under mötet men förbundet är öppet för alla som vill. Så till vida man inte motarbetar förbundets syften eller ägnar sig åt någon typ av sabotage. Oliktänkande är helt ok 🙂

Någon löjlig uteslutningsparagraf där styrelsen skulle kunna kasta ut folk bara för att dom känner för det, det är inte aktuellt och nya stadgarna kommer utarbetas på det sätt vi beslutade vid extra årsmötet. Gamla styrelsen hade visst ”glömt” att det fanns ett beslut där som skulle följas och dessutom ”glömt” att skicka ut protokollet till medlemmarna. Lite tokigt eller hur 😉

Här får ni möjligheten att lära känna nya styrelsen. Känner ni inte igen alla namn så känner ni nog igen min vän och favoritläkare,Dr Eric Ronge.
Jag tror att hans namn kommer dra till sig fler medlemmar men jag kan intyga att hela styrelsen är väldigt kompetent och noggrant sammansatt. Detta kan bara bli hur bra som helst men nog med jidder och pladder. Gör nu som många andra, gå med i förbundet och visa ditt stöd. Styrelsen är motorn men förbundet är vi, vi är föreningens högst beslutande organ (årsmötet) och föreningen är till för oss med ledorden demokrati, öppenhet och transparens.

Välkomna nya styrelsen! (namn, foton och en kortare presentation)

Förbundets Facebooksida – Nya styrelsen

Gilla sidan, bli medlem och visa ditt stöd. Ni kör vi så det ryker! 

Annonser

8 thoughts on “Lär känna Nya styrelsen i Eds Riksförbund

 1. Tack för att du presenterar styrelsen. Jag kommer att reblogga ditt inlägg senare i veckan. (Vill låta dagens artikel landa först, maa dess vemodiga innehåll.)
  Återigen; TACK till alla som arbetat för att nå hit, för allt arbete som skett ”i det tysta” och för alla som tog sig till årsmötet och som dessutom ställde upp och tog hand om våra fullmakter som ombud för oss som av olika anledningar inte kunde komma, men ändå ville vara med!

  Kvh
  //P-L
  Livets Skiftningar – ett annat perspektiv

 2. Reblogga detta på Livets skiftningar – Ett annat perspektiv och kommenterade:
  Ehler-Danlos Riksförbund- En presentation av den styrelse som valdes på årsmötet den 9 april 2016. Ledamöterna i avgående styrelse ställde samtliga sina platser till förfogande och avgick med omedelbar verkan.
  Förbundet har nu en namnkunnig styrelse med mycket hårt arbete framför sig. Livets Skiftningar tackar avgående styrelse och önskar den nya styrelsen Varmt Välkommen.
  Förhoppningen och tron är att nuvarande styrelse har både kunskap, vilja och kraft att reda upp och föra förbundet in i framtiden. Önskan är att vi alla som berörs av EDS på något vis stöttar EDS-förbundet och dess styrelse på det sätt vi kan. Ett sätt är att bli medlem om du inte redan är det!
  Här kan du bli medlem.
  ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något” har någon klok person sagt.
  Nu går vi vidare framåt och arbetar på att verkligen bli ett Riksförbund.
  VÄLKOMNA!

   1. Fantastiskt på riktigt! Otroligt bra för oss EDSare att han (och övriga också, så klart) ställer upp!

    1. Visst är det. Eric är uppskattad och omtyckt och det känns väldigt rätt 🙂

     Nu får vi verkligen hoppas att nya styrelsen kan komma igång snabbt. Det ställer såklart till det att hela styrelsen är ny och att samarbete och överlämning från gamla styrelsen troligen är rätt obefintlig. Det var inte så att styrelsen planerat att avgå och det är tråkigt att det var tvunget att sluta så här, men vi blickar framåt och får försöka ha lite tålamod 🙂

     1. Inte planerat att avgå? Vad var det då som gick fel (sett ur den gamla styrelsens synvinkel)? Hur kunde den göra en så ”gigantisk” felkalkyl exempelvis vad gäller antalet röster på mötet för eller emot sittande styrelse?

      Eller fanns det månne något eller några skelett som hittats (av någon utomstående) i den gamla styrelsens garderob och som nu visades upp för de på mötet närvarande medlemmarna eller åtminstone antyddes skulle kunna visas upp offentligt, kanske med tillägget, att dessa gamla ”framgrävda nyheter/omständigheter” nog skulle trivas lika lite i solsken och offentlighetens dagsljus som troll och annat oknytt älskar att visa upp sig i full belysning?

      Att inte göra en snygg överlämning till den nya styrelsen? Alltså: Vaffan är det för fasoner? En gammal styrelse som kollektivt beter sig så urbota fånigt, korkat och barnsligt? Jag får associationer till små barns sandlådebetende. Är det på den låga nivån?

      Alltså: Är det ett råttbo, delvis fyllt med halvruttna råttkadaver och exkrementer, det handlar om (bildligt talat)? Som gamla styrelsen nu lämnar efter sig? Kanske med föreningens ekonomi körd i botten? Hur ser bokföringen ut? Ligger alla viktiga dokument huller om buller i en skokartong – i bästa fall?

      Blev den gamla styrelsen beviljad ansvarsfrihet vid årsmötet? Ingick det i så fall möjligen i en sorts underförstådd överenskommelse mellan den gamla och nya styrelsen? Om den gamla styrelsen drar sig tillbaka i ca tio minuter för att konferera internt/sinsemellan, innan den återkommer och kommunicerar att den väljer att avgå – allt det sprider till min känsliga näsa en lukt/odör av att här finns det förmodligen något illaluktande som helst inte bör spridas vidare till allmänheten (tredje part).

      Har jag månne en överkänslig näsa, ett luktorgan som är tränat till att lukta sig fram till allsköns unken och/eller woowoo-istisk bullskit? Kort sagt: Kan jag (fortsätta) lita på mitt lilla men hittills väl fungerande luktorgan? Eller är det dags, för mig, att sätta pluggar i båda näsborrarna för stt stänga ute luktmolekylerna?

      1. Hur dom kunnat kalkylera så fel är verkligen en gåta. Kanske dom ljög om det stora stöd dom tackade för i sina utskick? Det var inte mycket till stöd i form av närvaro på mötet i alla fall. Man hade förmodligen inte tagit oss och det stora antal vi var på allvar utan trodde att det handlade om en handfull personer som skrek sig hesa och inte alls hade den kompetens och drivkraft vi uppenbarligen hade. Vi lär nog aldrig få veta helt säkert men att det skulle sluta så här hade dom inte räknat med, den saker är helt säker. Jag tror jag skrivit det tidigare men röstlapparna tog slut, bara det är ett tecken på att man inte hade en susning om att vi skulle vara två gånger fler än dem.

       Skeletten var redan ganska blottade, vad som hände under mötet var att demokratin fick råda. Styrelsen hade anlitat en oerhört kompetent och kunnig extern ordförande som såg till att vi följde regelboken. Det var nog det största misstag dom kunde göra men till vår stora glädje. Vi har inte på något vis fuskat eller manipulerat oss till resultatet som blev. Vi var många fler och samtliga var pålästa, insatta och visste vad dom röstade på och konsekvenserna av det.

       Angående överlämningen låter jag det vara en spekulation. Jag utgår inte (med tanke på historien) från att det kommer att gå snyggt till, men jag är öppen för att förvånas stort.

       Ang det där med ansvarsfrihet, styrelsen fick ansvarsfrihet och det är vad som kommer att stå i protokollet. Jag kan väl säga att det förekom en diskussion kring det hela som senare ledde till att dåvarande styrelse kom fram till att samtliga skulle lämna sina poster, resten får du gissa 😉 Men från vår sida var det rent spel. Det är så här det går till när årsmötet får bestämma och inte manipuleras att grunda sina beslut på falsk information och undanhållande av det samma. Det här var nog det ärligaste årsmötet i förbundets historia och då kom ändå inte all skit fram, det behövdes inte.

       Min bedömning är att ditt luktorgan fungerar alldeles utmärkt. Med tanke på dessa egenskaper borde du bli medlem. Skulle detta unkna beteende någonsin upprepa sig i framtiden behöver vi medlemmar som kan lukta sig till skit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s