Innan du lånar bild eller text


Om du vill använda mina texter privat och dela som länkar så behöver du aldrig fråga om lov. Du får länka hit hur mycket du vill och läsa och spara ner vad du vill så länge du inte avser sprida texter/bilder vidare på annat vis för då gäller detta:

  • Klipp och klistra inte med mina personliga berättelser, ska dom delas så ska dom delas intakta med hänvisning till källan.
  • Bilderna som är personliga ser jag helst att du inte använder alls om du inte har frågat först och har jag inte svarat så är det ett nej.
  • Var vänlig och länka till bloggen så det inte framstår som att någon annan har skrivit texterna eller vad det nu kan vara som du vill dela vidare. OM jag inte sagt annat vid någon specifik text. När jag inte blivit tillfrågad är det inte roligt att hitta sina saker på föreläsningar eller youtubeklipp av en slump och det har hänt för många gånger nu så visa lite respekt snälla. Om jag inte svarat på förfrågan så gäller det som ett nej.
  • Jag skriver mest för att jag helt enkelt vill dela med mig men även för att skriva av mig. Jag har ibland jobbat hårt och i många timmar för att översätta texter från engelska och sätta ihop sammanfattningar med olika källor och jag hoppas du vill visa mig vänligheten att inte ”missbruka” mina ord. Det händer ibland att jag stöter på rena stölder av texter som jag kan bevisa att jag skrivit. En liten länk och hänvisning vart texten kommer ifrån gör det fritt att kopiera och publicera bara det framgår ordentligt. Nästa som delar sedan ska ju veta vems text dom delar. 

Tänk på att jag är en lekman. Mina texter behöver inte stämma till 100%, det kan jag aldrig garantera. Det är inte en särskilt bra att använda mina texter som källor till andra texter/dokument. Då är det bättre att använda källorna jag länkar till om det är till något viktigt. Det jag skriver är främst till för er, för att det ska bli tillgängligt och enklare att förstå än tex en vetenskaplig artikel. Vill man framstå seriös gå direkt till ursprungskällan, bara ett välment tips.

Inte bara sjuk

Annonser

4 thoughts on “Innan du lånar bild eller text

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s